Петра Јовановска и Јиржи Кованда изложуваат во Чифте амам

Изложбата на Петра Јовановска и Јиржи Кованда оваа среда ќе биде отворена во Чифте амам, во Старата скопска чаршија… Во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам, на 23 септември 2014 година (вторник), со почеток во 19:00 часот, ќе се отвори изложба на Петра Јовановска и Јиржи Кованда. “Универзалноста, магијата, симболизмот, алхемијата, живототворноста се само […]