Loading изложби
Find изложби

Event Views Navigation

изложби for May 19, 2018

Ongoing

Изложба „100 години од раѓањето на Ибрахим Кодра“

May 12 @ 20:00 - June 12 @ 20:00
Chifte Hamam – National Gallery of Macedonia, Bitpazarska
Skopje, MK 1000 Macedonia

Националната галерија на Македонија со особена чест и задоволство ја најавува, која ќе биде реализирана во соработка со Националната галерија на Косово. Ибрахим Кодра (22.04.1918, Ишем, Албанија - 07.02.2006, Милано, Италија), светски познатиот албански уметник животниот пат од Албанија го води во Милано и Рим, Италија, каде творечки се развива во светската Академија за ликовни уметности Брера. Тој создава, другарува и изложува со најпознатите имиња на светската уметност во тоа време, како што се: Пабло […]

Повеќе »
20:00

Изложба на Влахо Буковац – Ремек дела од ризницата на НГМ

May 19 @ 20:00 - 22:00
Мала Станица – Национална Галерија На Македонија, Ул. Јордан Мијалков 18
Skopje, MK 1000 Macedonia

Ремек дела од ризницата на НГМ, изложба на Влахо Буковац, 19 мај 2018 година, 20 часот Куратор: Кирил Пенушлиски

Повеќе »
+ Export Events