Loading изложби
Find изложби

Event Views Navigation

изложби for June 1, 2018

Ongoing

Изложба „100 години од раѓањето на Ибрахим Кодра“

May 12, 2018 @ 20:00 - June 12, 2018 @ 20:00
Chifte Hamam – National Gallery of Macedonia, Bitpazarska
Skopje, MK 1000 Macedonia

Националната галерија на Македонија со особена чест и задоволство ја најавува, која ќе биде реализирана во соработка со Националната галерија на Косово. Ибрахим Кодра (22.04.1918, Ишем, Албанија - 07.02.2006, Милано, Италија), светски познатиот албански уметник животниот пат од Албанија го води во Милано и Рим, Италија, каде творечки се развива во светската Академија за ликовни уметности Брера. Тој создава, другарува и изложува со најпознатите имиња на светската уметност во тоа време, како што се: Пабло […]

Повеќе »
+ Export Events