Loading изложби
Find изложби

Event Views Navigation

изложби for October 21, 2018

Ongoing

Изложба „Дела од словенечки, хрватски, српски, црногорски и босански автори“

October 18, 2018 @ 20:00 - November 18, 2018 @ 18:00
Chifte Hamam – National Gallery of Macedonia, Bitpazarska
Skopje, MK 1000 Macedonia

Изложбата „Дела од словенечки, хрватски, српски, црногорски, босанско и херцеговски автори“ од колекцијата на Националната галерија на Македонија се одржува во рамките на одбележувањето на јубилејот „Седумдесет години Национална Галерија на Македонија”. Изложените дела припаѓаат на таканаречената „Југословенска збирка” чија историја е тесно поврзана со историјата на Националната Галерија. Збирката е создадена во првите години од основањето на галеријата. Временскиот период на создавање на делата се движи од почетокот на XIX кон средината на XX […]

Повеќе »
+ Export Events