Loading изложби
Find изложби

Event Views Navigation

изложби for November 22, 2018

Ongoing

Ретроспективна изложба на Драган Попоски – Дада

October 24, 2018 @ 20:00 - November 24, 2018 @ 18:00
Daut Pasha Hamam, Krushevska 1A
Skopje, 1000 Macedonia

Националната галерија на Македонија, во рамките на одбележувањето на 70 годишнината од своето основање, ја најавува ретроспективната изложба на македонскиот скулптор Драган Попоски Дада. Изложбата ќе биде отворена на 24 октомври во 20 часот, во објектот Даут пашин амам. Драган Попоски Дада е роден во Прилеп 1933 година. Академија за ликовни уметности (1961) и постдипломски студии (1964) завршил во Белград, во класата на проф. Јован Кратохвил. Работел како професор на Факултетот за ликовни уметности во […]

Повеќе »
+ Export Events