Loading изложби
Find изложби

Event Views Navigation

изложби for December 5, 2018

20:00

„Почетоци за паметење” 1948-1956

December 5, 2018 @ 20:00 - 22:00
Daut Pasha Hamam, Krushevska 1A
Skopje, 1000 Macedonia

На 5 декември 2018 год. (среда), во објектот Даут пашин амам, во 20 часот ќе се отвори изложбата со наслов „Почетоци за паметење” 1948-1956 (изложба од архивата на Национална галерија на Македонија) која се реализира во рамките на одбележувањето на јубилејот „Седумдесет години Национална галерија на Македонија”. На изложбата ќе бидат претставени 150 листови оригинална архивска документација од 1948 до 1956 година кои сведочат за успешната приказна поврзана со формирањето на галеријата, галериската збирка и […]

Повеќе »
+ Export Events