Loading изложби
Find изложби

Event Views Navigation

изложби for April 19, 2019

Ongoing

Изложба на Африм Спахиу

April 16 @ 19:30 - May 4 @ 20:00
Chifte Hamam – National Gallery of Macedonia, Bitpazarska
Skopje, MK 1000 Macedonia

Африм Спахиу е исклучително значаен автор за историјата на македонската уметност, тој е основоположник во сферата на современиот балкански филм – директор на фотографија и истакнат фотограф во регионот со редица самостојни изложби во значајни галериски простори во регионот и пошироко. Oва е негова прва голема презентација во Македонија, каде ќе бидат изложени дела од изминатите речиси педесетина години од неговото творештво. Африм Спахиу е професор, фотограф и продуцент на уметноста. Роден е во Дебар […]

Повеќе »
+ Export Events