Loading изложби
Find изложби

Event Views Navigation

изложби for May 1, 2019

Ongoing

Изложба на Африм Спахиу

April 16 @ 19:30 - May 4 @ 20:00
Chifte Hamam – National Gallery of Macedonia, Bitpazarska
Skopje, MK 1000 Macedonia

Африм Спахиу е исклучително значаен автор за историјата на македонската уметност, тој е основоположник во сферата на современиот балкански филм – директор на фотографија и истакнат фотограф во регионот со редица самостојни изложби во значајни галериски простори во регионот и пошироко. Oва е негова прва голема презентација во Македонија, каде ќе бидат изложени дела од изминатите речиси педесетина години од неговото творештво. Африм Спахиу е професор, фотограф и продуцент на уметноста. Роден е во Дебар […]

Повеќе »

Костадин Танчев Динка – ретроспективно/монографската изложбa

April 24 @ 20:30 - May 24 @ 18:00
Daut Pasha Hamam, Krushevska 1A
Skopje, 1000 Macedonia

На 24.04.2019 година во 20.30 часот во објектот Даут Пашин амам ќе биде отворена ретроспективно – монографската изложба на Костадин Танчев Динка. На изложбата ќе бидат изложени негови дела од областа на графичката уметност, сликарството и графичкиот дизајн кои прават пресек на неговото повеќедецениско творештво. Костадин Танчев Динка во текот на својот повеќедецениски плоден творечки век остави значаен белег како ликовен автор и како ликовен дизајнер. На полето на применетата графика се смета за водечки […]

Повеќе »
+ Export Events