Loading изложби
Find изложби

Event Views Navigation

изложби for November 25, 2019

Ongoing

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

November 14 @ 20:00 - November 30 @ 20:00
Мала Станица – Национална Галерија На Македонија, Ул. Јордан Мијалков 18
Skopje, MK 1000 Macedonia

Изложбата ќе се отвори на 14 ноември, со почеток во 20 часот, во Мала станица... Во пресрет на месецот ноември, или во контекст на месецот на подигнување на свеста за машкото здравје и глобалната кампања на пуштање на мустаќи кај мажите - Movember, Националната галерија ја организира изложбата насловена „Мустаќлии“ на дела од нејзината богата колекција. Имено, оваа изложба е првото издание на проектот „Од поинаков дискурс“ кој има за цел да вклучи интелектуалци чија […]

Повеќе »
+ Export Events