Изложба на скулптури на Џелил Руфати во Мала станица

Во рамките на Скопско лето 2016, Националната галерија на Македонија е домаќин на уште еден настан, изложба на скулптури на уметникот Џелил Руфати.

rufati mala stanica

Отварањето на изложбата е на 07.07.2016 во 20:30 часот во објектот Мала станица.

no comments

Read more...

Свечено отворање на изложбата на Демир Бељуљи

Во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам, на 22 јуни 2013 година во 12 часот се отвори изложба на Демир Бељуљи. Во присуство на бројната публика, изложбата ја отвори директорката на Националната галерија на Македонија, г-ѓа Халиде Палоши. Изложбата е во организација на Скопско лето 2013.

demir behluli plakat

behluli cifte ngm (1)

behluli cifte ngm (2)

behluli cifte ngm (3)

behluli cifte ngm (4)

behluli cifte ngm (5)

behluli cifte ngm (6)

behluli cifte ngm (7)

behluli cifte ngm (8)

behluli cifte ngm (9)

behluli cifte ngm (10)

behluli cifte ngm (11)

behluli cifte ngm (12)

no comments

Read more...