“APSTRAKSIONI NË PIKTURËN DHE SKULPTURËN MAQEDONASE”

Më datë 29 nëntor (e enjte) në ora 12, në objektin e Çifte Hamamit pranë Galerisë Kombëtare të Maqedonisë, do të prezantohet ekspozita “APSTRAKSIONI NË PIKTURËN DHE SKULPTURËN MAQEDONASE”. Ekspozita, në mënyrë retrospektive e elaboron shfaqjen dhe zhvillimin e artit abstrakt në pikturën dhe skulpturën bashkëkohore maqedonase që nga periudha e viteve të 60-ta të shekullit të kaluar e deri më sot, duke e theksuar artin jomaterial (në të gjitha variacionet e tij) si shprehje […]

Еkspozita “Universi Im”

Të nderuar, Më 5 dhjetor (e hënë) të vitit 2016, me fillim në ora 13 në objektin e Çifte Hamamit do të hapet ekspozita “Universi Im”. Përmes kësaj ekspozite Galeria Kombëtare e Maqedonisë e shënon Ditën Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuar. Në këtë drejtim u organizuan punëtori të artit figurativ në të cilat u krijuan vepra në qelq dhe konop. Në këto punëtori kreative morën pjesë nxënës nga QShShAR “Partenija Zografski” dhe nga […]

Ekspozitë e pikturave artistike të autorëve maqedonas, të trashëguara nga procesi i suksesionit të ish-RSFJ

Të nderuar, Ju informojmë se Galeria Kombëtare e Maqedonisë, objekti “Malla stranica”, më datë 3 dhjetor të vitit 2016, në ora 12:00 do të hapet ekspozita “Piktura artistike të autorëve maqedonas, të trashëguara nga procesi i suksesionit të ish-RSFJ. Në këtë ekspozitë janë përfshirë 46 vepra artistike, ndërsa pjesa më e madhe e pikturave artistike janë të autorëve maqedonas të marra si pronë e luajtshme që i takoi Republikës së Maqedonisë nga suksesioni, ndërsa procesi […]

“Omer Kaleshi – 55 vjet krijimtari”

Të nderuar, Ju njoftojmë se më datë 01 dhjetor 2016 (e enjte), me fillim në ora 12, në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë, objekti Çifte Hamam, në Shkup, do të mbahet solemniteti me rastin e donacionit të veprave figurative të piktorit të njohur Omer Kaleshi për Komunën e Çairit. Në ekspozitën me titull: “Omer Kaleshi – 55 vjet krijimtari” do të ekspozohen gjithsej 24 piktura të dhuruara të cilat bëjnë pjesë në opusin më të ri […]

“Emri im, Ngjyra ime” në Malla Stanica

Më datë 28 nëntor 2016, në qendrën edukative të sapo hapur për fëmijë të Galerisë Kombëtare të Maqedonisë, objekti “Malla Stanica” do të realizohet punëtori figurative njëditore, EMRI IM, NGJYRA IME në të cilën do të marrin pjesë nxënësit e Shkollës Fillore “Dame Gruev”, nën udhëheqjen e edukatorit artistik Aleksandar Tanevski. Me këtë aktivitet shënohet Dita e Flamurit të Republikës së Shqipërisë, ndërsa të njëjtën e kremtojnë pjesëtarët e bashkësisë etnike shqiptare në shtet.

Еkspozita e pavarur e Miftar Memetit në Çifte Hamam

Të martë, më 1 nëntor, në ora 19:00 në Çifte Hamam – Shkup do të keni mundësi të merrni pjesë në hapjen e ekspozitës së pavarur të Miftar Memetit. Në hapjen e ekspozitës fjalë përshëndetëse do të mbajë drejtoresha e Galerisë Kombëtare të Maqedonisë Dr. Dita Starova Qerimi, zotëri Fatmir Sulejmani dekan në Fakultetin Filologjik pranë Universitetit të Teovës njëherësh edhe mik i ngushtë që nga fëmijëria me autorin dhe artisti akademik i artit figurativ z.Reshat […]

Ekspozitë ndërkombëtare grupore “Vëzhgim pa vëzhgues”

Të hënën, më datë 17 tetor në ora 19:00 në Çifte Hamam, Shkup keni mundësi të merrni pjesë në hapjen e Ekspozitës ndërkombëtare grupore “Vëzhgim pa vëzhgues” e cila është ekspozitë që përbëhet nga vepra në të cilat si motiv dhe “objekt” shfaqet prania e njeriut, trupi, figura dhe truporja dhe “modifikimet” e tyre nga aspekti i reflektimeve artistike dhe perceptimeve autoriale. Së këtejmi, përveç kontekstit subjektiv, veprat i shprehin edhe aktualitetet/aspektet socio-kolturore nga të […]

Изложба на Славица Јанешлиева – „Состојби“

На ден 13.10.2016 година (четврток), со почеток во 20 часот, во НУ Национална галерија на Македонија, мултимедијален центар Мала станица, ќе биде отворена самостојната изложба на Славица Јанешлиева под наслов „Состојби“. Во најновиот проект Јанешлиева со за неа препознатлив директен и симболичен критички јазик се осврнува на контроверзните појави во општеството на глобално и локално ниво. Реакциите, дилемите и ставовите кои се однесуваат на актуелните теми и состојби што го креираат секојдневното (не)функционирање на општеството, […]

Еkspozita e pavarur e Sllavica Janeshlieva me titull “Sostojbi”

Ju informojmë se më datë 13.10.2016 (e enjte), me fillim në ora 20:00, në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë, Qendra Multimediale “Malla Stanica” (“Stacioni i vogël”) do të hapet ekspozita e pavarur e Sllavica Janeshlieva me titull “Sostojbi” (“Gjendjet”). Në projektin më të ri, Janeshlieva me gjuhën e saj kritike të drejtpërdrejtë dhe simbolike u bën vështrim dukurive kontroverse në shoqëri, në nivel lokal dhe global. Reagimet, dilemat dhe qëndrimet të cilat kanë të bëjnë me […]

Еkspozita e pavarur e Sllavica Janeshlieva me titull “Sostojbi”

Ju informojmë se më datë 13.10.2016 (e enjte), me fillim në ora 20:00, në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë, Qendra Multimediale “Malla Stanica” (“Stacioni i vogël”) do të hapet ekspozita e pavarur e Sllavica Janeshlieva me titull “Sostojbi” (“Gjendjet”). Në projektin më të ri, Janeshlieva me gjuhën e saj kritike të drejtpërdrejtë dhe simbolike u bën vështrim dukurive kontroverse në shoqëri, në nivel lokal dhe global. Reagimet, dilemat dhe qëndrimet të cilat kanë të bëjnë me […]