Event List


 • 13

  Сеп, 21

 • Главна изложба на „ДОПИРОТ“, дел од „НИЕ СМЕ ТУКА: ИДНИ ЕКОЛОГИИ“ во Мала станица

  Ул. Јордан Мијалков 18

  септември 16 @ 10:00 - октомври 15 @ 18:00

  Со особено задоволство ја најавуваме главната изложба на ДОПИРОТ, дел од проектот НИЕ СМЕ ТУКА: ИДНИ ЕКОЛОГИИ, мултимедијален проект на кураторот Ана Франговска, во соработка со Националната галерија на РС Македонија, во партнерство со Британскиот совет и „Лукс“, која се отвори на 15 септември, во Мултимедијалниот центар „Мала станица“, во 20.00 часот и ќе биде поставена до 15 октомври 2021.  Изложбата можете да ја посетите заклучно со 15 октомври, секој ден во неделата, освен понеделник, […]

  прочитај повеќе
 • 12

  Сеп, 21

 • Изложба на Стојан Павлески во Чифте амам

  Bitpazarska

  септември 17 @ 20:00 - октомври 1 @ 20:00

  Изложбата на Стојан Павлески во Чифте амам, официјално ќе биде отворена на 17 септември, со почеток во 20 часот. Истата можете да ја посетите секој ден во неделата, освен понеделник, од 10 до 18 часот. Концептот „Глува соба“ ја преобмислува антрополошката димензија на уметноста во рамки на технолошката ера, во прeсрет на враќањето на примитивната енергија на капитализмот.   Алегоризирајќи го „монументот“ на тоталитарните процеси, „глува соба“ престојува во доменот на можностите, трагајќи по нови […]

  прочитај повеќе