• 09

  Јун, 21

 • Изложба „Merry-go-round“ на Олег Кулик

  Ул. Јордан Мијалков 18

  јуни 22 @ 20:00 - јули 15 @ 18:00

  Националната галерија со особено задоволство го најавува својот следен проект, изложбата „Merry-go-round“ на Олег Кулик, која ќе сеотвори на 22 јуни во 20.00 часот, во мултимедијалниот центар Мала станица. На изложбата во Мала станица ќе бидат претставени неговите антологиски акции од 90-тите години на минатиот век и познатите амблематски изведби од сериите Бесно куче, Јас ја касам Америка, Америка ме каса мене, Ја сакам Европа, а таа не ми ја возвраќа љубовта, фото колажи од […]

  прочитај повеќе