Vasko Tashkovski – Ekspozita në objektin Hamami i Daut Pashës

ISH Galeria Nacionale e Republikës së Maqedonisë së Veriut ka nderin dhe kënaqësinë e veçantë të lajmërojë ekspozitën retrospektive të akademikut Vasko Tashkovski, përfaqësues kryesor i surrealizmit, pikturës fantastike, temave ekologjike dhe kozmike në artin figurativ maqedonas, me një afirmim të gjerë në Ballkan, në Evropë dhe në botë. Sipas shumicës së bashkëkohësve, kontributi i Vasko Tashkovskit në artin bashkëkohor maqedonas që nga fillimi i krijimtarisë mund të dallohet nëpërmjet ndjekjes së një rruge të […]

Ekspozita e Goran Despotovskit në Çifte Hamam

Me kënaqësi të veçantë e paralajmërojmë ekspozitën “Subscript” të artistit nga Novi Sadi Goran Despotovski, e cila do të hapet më 8 tetor të vitit 2021, në objektin Çifte Hamam, në ora 20:00. Ekspozita “Subscript” e Goran Despotovski është e karakterit retrospektiv dhe shtrihet në korpusin e disa veprave të tij, kryesisht në mediumin e instalacionit. Në pjesën më të madhe të instilacioneve dhe objekteve të realizuara të autorit, ai e prezanton personalitetin, grupin e […]

Shpallje për shërbimet projektante për përgatitjen e projekt-dokumentacionit teknik për rindërtimin e Mala Stanica

Galeria Nacionale  ju informon se  është hapur shpallje nga Ministria e Kulturës, botuar në Byronë e furnizimeve Publike të sistemit elektronik të furnizimeve  publike, më 28 qershor 2021, me numrin 11015/2021. Njoftimi i referohet shërbimeve të dizajnit për përgatitjen e dokumentacionit teknik të projektit në nivelin e projektit themelor për rindërtimin e objekteve kulturore me auditim të përfshirë, do të zbatohet përmes një procedure të hapur dhe zgjat deri më 28 korrik, deri në orën […]

“Rregullat e Reja” të autores kosovare Zake Prelvukaj

Galeria Nacionale shpall ekspozitën “Rregullat e Reja” të autores kosovare Zake Prelvukaj, e cila do të hapet më 18 maj, në objektin Çifte hamam.   Ekspozita e Zake Prelvukaj “Rregullat e reja” është një ekspozitë që i referohet kohës aktuale në të cilën jetojmë, botës së re në të cilën jemi zhytur, në mënyrë të pavetëdijshme, dhe për të cilën na pëlqen ose jo bëhemi ithtar. Ȅhtë një kohë e zhvillimit të shpejtë teknologjik, i […]

Në kontekst të zhvillimit të artit bashkëkohorë maqedonas, kulturës dhe të përcaktimeve shoqërore – politike, vitet e pasluftës nënkuptojnë ri kthesë, dhe FILLIM të vërtetë. Për artin këto vite nënkuptojnë ndërprerje të “diktatit të krijimtarisë”, braktisjen e parimit socialist të shprehjes dhe afirmim të lirisë krijuese autoriale si një parakusht të dedikuar për njeriun bashkëkohorë, përkatësisht për artistin.

Lexo më shumë

[museumwp_gallery title=”Galerija” desc=”Foto galeri nga Ekspizitat”][museumwp_events columns=”two” num_of_posts=”4″ title=”Ekspozita” desc=”Kalendar i Ekspozitave”][jelly_carousel_text_over_option block_title=”Lajme” number_post_display=”6″ number_post_offset_display=”0″ carousel_arrow_style=”style_2″ carousel_style=”style_2″ carousel_columns=”columns_4″ disable_comment=”true” disable_category=”true” disable_meta=”true” stop_autoplay=”true” full_width_carousel=”true” category_id=”610,646,617,618,622″]