Ekspozita retrospektive – 30 vjet krijimtari e artistit figurativ Nehat Beqiri

Është kënaqësi e veçantë të jesh organizator dhe mikpritës i një projekti në të cilin janë sublimuar vitet e punës, kërkimit dhe zhvillimit personal në fushën e shprehjes artistike. Bëhet fjalë për “Ekspozitë retrospektive – 30 vjet krijimtari” të artistit figurative dhe profesorit universitar Nehat Beqiri. Ekspozita do të vendoset në ambientet e Çifte hamamit, ndërsa në hapjen e planifikuar për 22 dhjetor 2022 (e enjte) do të flasë drejtoresha e Galerisë Nacionale, Dr.Dita Starova […]

Grupi artistik XXL në Malla Stanica

Në kalendarin programor të Galerisë Nacionale, data 15 dhjetor është data e planifikuar për prezantim zyrtar të grupit artistik XXL dhe hapja e ekspozitës është caktuar në orën 18:00. Galeria Nacionale e Republikës së Maqedonisë së Veriut (Qendra Multimediale Malla Stanica) paraqet grupin XXL, të krijuar në vitin 1994 në Sofje. Pas dekadash mosnjohjeje të ndërsjellë (apo njohje të pjesshme) të proceseve aktuale në artin e të dy vendeve, kjo ekspozitë duket si një hap […]

“Simfoni e ngjyrave në pentagram” nga Drenusha Palloshi në Malla Stanica

Kemi kënaqësinë e veçantë t’ju informojmë se më datë 15 dhjetor 2022 (e enjte), në Qendrën Multimediale Malla Stancia, në orën 19:00 do të bëhet hapja e ekspozitës me titull “Simfoni e ngjyrave në pentagram” e artistes figurative Drenusha Palloshi. Ekspozita do të jetë e hapur për publikun deri më 25 dhjetor 2022. Pentagramet tek pikturat e Drenushes paraqiten si shtyllë mbajtëse e mbrojtëse të koloritit dhe fraksioneve të nuancave të përfituara. Duke palosur ngjyrat […]

Ekspozita e Goran Despotovskit në Çifte Hamam

Me kënaqësi të veçantë e paralajmërojmë ekspozitën “Subscript” të artistit nga Novi Sadi Goran Despotovski, e cila do të hapet më 8 tetor të vitit 2021, në objektin Çifte Hamam, në ora 20:00. Ekspozita “Subscript” e Goran Despotovski është e karakterit retrospektiv dhe shtrihet në korpusin e disa veprave të tij, kryesisht në mediumin e instalacionit. Në pjesën më të madhe të instilacioneve dhe objekteve të realizuara të autorit, ai e prezanton personalitetin, grupin e […]

Fituesit e Konkursit të Galerisë Nacionale për Artist të Pjekur dhe konkursit për Artist të ri – 2020 do të prezantohen në Mala Stanica

Këtë vit Galeria Nacionale vendosi një përmbajtje të re në Programin-Konkurs për Artist të Pjekur dhe të Ri, mbështetur nga Ministria e Kulturës. Më 25 qershor 2020, u ofrua një thirrje profesionale për pjesëmarrje në Konkurs, e hapur për të gjithë artistët. Për fituesit, siç u njoftua, fondet sigurohen për një tarifë, për realizimin dhe prodhimin e veprave, një praktikë që nuk është aplikuar në skenën e artit maqedonas për një kohë të gjatë, dhe […]

Reshat Ameti – 30 Vjet Art

Galeria Nacionale informon se në objektin – Hamami i Daut Pashës do të vendoset një ekspozitë retrospektive e piktorit akademik Reshat Ameti me titull “30 vjet art”. Do të jetë në dispozicion të publikut nga 28 tetor deri më 29 nëntor 2020. Objekti për vizitorët është i hapur çdo ditë, përveç të hënës, nga ora 10 e mëngjesit deri në ora 6 pasdite. Protokolli për mbrojtje nga Covid-19 mbetet i detyrueshëm! Në fillim të viteve […]