Afërdita Kiki ekspozit në Çifte hamam

Share Button

Një prej detyrave parësore të Galerisë kombëtare të Maqedonisë, që punon në drejtim të ruajtjes dhe promovimit të artit figurativ maqedonas, është edhe promovimi i krijimtarisë artistike jashtë kufijve të shtetit tonë.

aferdita kiki 1

Arti, si pjesë e jetës shoqërore – kulturore, shfrytëzon gjuhën universale të shprehjes, saktë kjo disiplinë shoqërore është një prej segmenteve më të rëndësishme të komunikimit global. Me ekspozitën e Afërdita Kiki në Qendrën kulturore – informative të Republikës së Maqedonisë, në Sofje, po inkuadrohemi në prezantimin e artit bashkëkohorë maqedonas në shtetet e Bashkimit Evropian, kurse afërsia dhe fqinjësia me Republikën e Bullgarisë është një rrethanë lehtësuese për lexim të drejtë të karakteristikave socio kulturore të konceptit artistik.

aferdita kiki 2

Në këtë mënyrë, edhe një herë dëshmohet e vërteta se pushtimi estetik i botës, është një mundësi e vetme për humanizim të vërtetë të civilizimit të sotëm.

Veprat e artistes sonë Afërdita Kiki, ngrohtë ua rekomandojmë vëmendjes Suaj, të bindur se do të ndjeni vibracionet shpirtërore të tyre dhe se ato do të arrijnë deri te Ju.

aferdita kiki 3

Ju dëshiroj çaste të këndshme dhe shumë gëzime në ekspozitë.

Halide Palloshi,

drejtor i Galerisë kombëtare të Maqedonisë

Share Button