Ekspozita e Stanko Gjorgjiev në QKI Sofje

Të nderuar, Ju njoftojmë se në organizim të Galerisë Kombëtare të Maqedonisë, në Qendrën kulturore informative të RM-së në Sofje, Bullgari, më 16 korrik të vitit 2013  (e martë) në ora 18.30 do të hapet ekspozita e Stanko Gjorgjiev. Prej prezantimeve të para opinionit deri më sot, Stanko Gjorgjiev me hapa të sigurt lëviz drejtë rrugës së tij artistike, duke shtjelluar dhe fisnikëruar në më shumë variante atë që e shpalosi gjatë ekspozitës së parë. […]

Demir Behluli në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë

Me kënaqësi pranuam që ta realizojmë ekspozitën e autorit Demir Behluli në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë, në objektin e Çifte hamamit, meqenëse bëhet fjalë për një autorë të frytshëm me prejardhje shqiptare i cili ka lindur në Preshevë, kurse jeton në Kosovë, por me Maqedoninë atë e bashkon përfundimi i arsimit në shkollën normale “Liria” në Shkup, me ç’rast mësimet nga fusha e artit figurativ do ti mësoj nga doajenët Spase Kunovski dhe Vanço Gjorgievski, […]

„Pasion pas realitetit“ ekspozitë e artistëve bashkëkohorë nga Austria (foto)

Në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë, në objektin e Çifte hamamit, e mërkurë (10 korrik viti 2013) u hap ekspozita „Pasion pas realitetit“, ekspozitë e artistëve bashkëkohorë nga Austria. Ekspozitën në mënyrë solemne e hapi zonja Halide Palloshi, drejtor i Galerisë Kombëtare të Maqedonisë, Karin Cimer, kurator i projektit, Hanspeter Huber, ndihmës ministër në Ministrinë federale për arsim, art dhe kulturë të R. së Austrisë dhe zonja Elizabeta Kançeska – Milevska, ministër për kulturë në qeverinë […]

Ekspozita e artistëve bashkëkohorë nga Austria, sonte në Çifte hamam

Të nderuar, Ju njoftojmë se në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë, në objektin e Çifte hamamit, më 10 korrik të vitit 2013 (e mërkurë) në ora 20 do të hapet ekspozita „Pasion pas realitetit“, ekspozitë e artistëve bashkëkohorë nga Austria. Ekspozita do të hapet ditën e mërkurë, më 10 korrik në ora 20.00, në objektin tonë  në Çifte hamam, në hapjen solemne fjalime rasti do të mbajnë zonja Halide Palloshi, drejtori i Galerisë Kombëtare të Maqedonisë, […]