Promovimi i monografisë kushtuar jetës dhe veprës së skulptores Aneta Svetieva

Promovimi i monografisë kushtuar jetës dhe veprës së skulptores Aneta Svetieva, Hamami i Daut Pashës, 19 maj (e premte) 2023, ora 12:00 Vepra artistike e Aneta Svetieva Shtresimi i jetës dhe kompleksiteti i veprës së Aneta Svetievës, kryqëzim i rrugëve dhe situatave të vështira të jetës së saj me punën e saj, sado e bënte të vështirë thurjen e tyre, ishin gjithashtu rruga e saj e vetme e vërtetë drejt lirisë shpirtërore dhe me këtë […]

Mendo një dëshirë

Galeria Nacionale e Maqedonisë së Veriut, në fund të këtij viti, gjatë muajve tetor dhe nëntor e realizoi projektin me titull “Mendo një dëshirë”. Bëhet fjalë për punëtori kreative për të bërë dekorime të ndryshme nga copa të vogla tekstili që kanë mbetur nga rrobaqepësia ose janë të papërdorshme për arsye të tjera. Materialet për të bërë dekorime si dhe materiale të tjera ndihmëse, kësaj radhe na janë dhuruar nga shtëpia e modës “Bella”. Ata […]

Bisedë me Artistin – Driant Zeneli

Bisedë me Artistin, 30 gusht 2022, ora 18:00, Chifte Hamam Të nderuar, Kemi kënaqësinë të veçantë t’ju informojmë se më 30 gusht 2022, në ora 18.00, në objektin Çifte Hamam do të mbahet një bisedim me artistin Driant Zeneli, me rastin e ekspozitës së tij aktuale “Trilogji: Nën sipërfaqe ka një sipërfaqe tjetër”, ku publiku i interesuar do të ketë mundësinë që të njihet me zhvillimin e krijimtarisë, konceptet artistike, interesat, hulumtimet dhe realizimet e […]

Drejt ekspozitës “Trilogji: Nën sipërfaqe ka një sipërfaqe tjetër” – DRIANT ZENELI

Pas një hapje të suksesshme të projektit të artistit shqiptar dhe botërisht të afirmuar Driant Zeneli të titulliar “Trilogji: Nën sipërfaqe ka një sipërfaqe tjetër”, gjatë këtyre ditëve ishim dëshmitarë të shumë vizitorëve të interesuar për projektin e tij, si nga skena lokale, por edhe nga ajo ndërkombëtare. Çifte Hamami edhe njëherë tjetër u shndërrua në një galeri të përmasave botërore e këtë e vërtetoi pikërisht fakti se, me projektin e Zenelit, Galeria nacionale u […]

Intervistë Perica Georgiev- Pepsi: Gjithsecili duhet ta shprehë veten, pavarësisht nëse është piktor apo jo

“Unë ndiej tani se në Maqedoni do të ndodhë diçka e mirë, mbase do të vijë një krijim i ri nga piktorët e rinj, nga artistët e rinj”, thotë piktori Perica Georgiev-Pepsi, ekspozita e të cilit joformale dhome, me titull “Dhe në zjarrin sapo të lindë pranvera” është hapur në objektin “Çifte Hamam”, pranë Galerisë Nacionale të Republikës së Maqedonisë së Veriut.Në të shihen shtatëdhjetë piktura, ndër to riprodhime muralesh të grupit “Zero”, i cili […]

Galeria Nacionale radhazi fiton manifestimin Faqja e Vitit, përsëri në kategorinë e institucioneve qeveritare / shtetërore

Galeria Nacionale vazhdon me suksese dhe e përmbyll këtë vit të vështirë plot sfida, në një mënyrë të bukur.   Uebfaqja jonë https://nationalgallery.mk/ për të dytin vit radhazi fiton manifestimin Faqja e Vitit, përsëri në kategorinë e institucioneve qeveritare / shtetërore, medalje me të cilën ne u ndamë për 2019 dhe 2020.   Falë Media Solutions dhe vetë ngjarjes Site of the Year mundësuar nga MediaSolutions.   Faleminderit të gjithëve për mbështetjen, të gjithë punonjësve […]

Informacion për fituesit e konkursit për artist të ri dhe të pjekur

Selektimi i fituesve të Konkurseve për artistë të rinj dhe artist të pjekur, projekte të organizuara nga Galeria nacionale, përfunduan me (video)konferencën të mbajtur nga komisioni ndërkombëtar profesional, i përbërë nga: prof. Miodrag Shuvakoviq, Arta Agani Bunjaku dhe Roman Uranjek. Procesi i selektimit u zhvillua në bazë të parimit të vlerësimit të aplikacioneve të propozuara nga ana e komisionit, gjë pas së cilës u mblodhën rezultatet dhe u diskutua përzgjedhja përfundimare. Komisioni kishte qëndrime mjaft […]

Shpallje për punësim – shifra kul 05 01 B01 004, shifra kul 04 01 0B03 005

Republika e Maqedonisë, Institucioni Kombëtar, Galeria Kombëtare e Republikës së Maqedonisë së Veriut – Shkup Në lidhje me nenin 3 dhe paragrafin 20 për Ligjin e të punësuarve në sektorin publik (“Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë” nr. 27/14, 199/14 dhe 27/16 dhe 35/18), nenin 22 dhe 23 të Ligjit për marrëdhënie pune (“Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë” numër 62/2005,106/2008,161/2008,114/2009, 130/2009,16/10, 50/10, 52/10,124/10,47/11,11/12,39/12,13/13, 25/13,170/13,187/13,113/14, 20/15, 33/15, 72/15,129/15,167/2015,27/2016 dhe 120/18), Rregulloren për elemente të detyruara […]

Ekspozitë vjetore e shkollave fillore – “Mazevi dhe unë”

Ju informojmë se në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë, në objektin e Hamamit të Daut Pashës, më 19 dhjetor 2017 (e martë), në 12:30 do të hapet Ekspozita vjetore e shkollave fillore e titulluar “Mazevi dhe unë” Tashmë për dy muaj Hamami i Daut Pashës është bërë qendra e adhuruesve të artit figurativ me ekspozitën e “Petar Mazev, 90 vjet nga lindja”. Ky projekt që prezantoi veprimtarinë e pionerit të artit modern dhe postmodern të Maqedonisë […]

Ekspozitë e pavarur e Burhan Ahmetit

Me kënaqësi të veçantë ju ftojmë në hapjen e ekspozitës së Burhan Ahmetit më 8 dhjetor 2017 (e premte), në Çifte Hamam, ora 19:30. Veprat e Burhan Ahmetit, si grafika ashtu edhe teknika e kombinuar në pëlhurë, disa nga to të afirmuara ndërkombëtarisht si dhe të tjera më të reja të saposhfaqura në skenë, i referohen riorganizimit të përjetimeve të realitetit, të qasjes së ndryshme gjatë krijimit të pikturës dhe me anë të kësaj një […]