“Më mirë në degë sesa i ngecur në ashensor” Miroslav Masin në Hamamit të Daut Pashës

Ju njoftojmë se ekspozita e Mirosllav Masinit me titull “Më mirë në degë sesa i ngecur në ashensor” do të hapet në objektin e Hamamit të Daut Pashës më datë 15.05.2024 në ora 20:00. Për krijimtarinë komplekse të Mirosllav Masinit, për kategoritë estetike dhe temat me interes, përcjellim disa nga qëndrimet e autorëve që iu janë referuar të njëjtës. “…nëse primitivizmi është një filozofi antiracionaliste dhe antimaterialiste, kërkim për origjinën dhe absolutet, për njerëzimin e […]

Ekspozitë jubilare “90 vite nga lindja e Risto Kallçevskit (1933-1989)“

Ju njoftojmë se më datë 21.12.2023 (e enjte) në Galerinë Nacionale, objekti Hamami i Daut Pashës, në ora 19:30 do të hapet ekspozita Jubilare “90 vite nga lindja e Risto Kallçevskit (1933-1989)”. Ndërsa shënojmë jubileun e 90 vjetorit të lindjes së Risto Kallçevskit (1933-1989), njëri nga interpretuesit më të rëndësishëm të praktikës enformele në artin figurativ maqedonas, qëllimi ynë është të bëjmë një prezantim të integruar të krijimtarisë së tij të pasur. Hetimet dhe analizat […]