Bedi Ibrahim – Nga rrëfimet për hamamin

Bedi Ibrahim – Nga rrëfimet për hamamin  Çifte hamami, Hapja: 3 shtator 2013, 20 ora, 03-16.09.2013 Çifte hamami, njëri prej tre objekteve të Galerisë Kombëtare të Maqedonisë, objekt i ndërtuar kah mesi i shekullit të XV, sipas qëllimit të parë të tij ka qenë banjë publike, më vonë ai do të adaptohet në hapësirë të galerisë, për artistët bashkëkohorë çdo herë ka qenë sfidë për ekspozita, dhe jo rrallë herë ka shërbyer edhe si inspirim gjatë krijimtarisë së […]

Demir Behluli – Eksposite Retrospektive (1956 – 2013)

Me kënaqësi pranuam që ta realizojmë ekspozitën e autorit Demir Behluli në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë, në objektin e Çifte hamamit, meqenëse bëhet fjalë për një autorë të frytshëm me prejardhje shqiptare i cili ka lindur në Preshevë, kurse jeton në Kosovë, por me Maqedoninë atë e bashkon përfundimi i arsimit në shkollën normale “Liria” në Shkup, me ç’rast mësimet nga fusha e artit figurativ do ti mësoj nga doajenët Spase Kunovski dhe Vanço Gjorgievski, […]

Demir Behluli në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë

Me kënaqësi pranuam që ta realizojmë ekspozitën e autorit Demir Behluli në Galerinë Kombëtare të Maqedonisë, në objektin e Çifte hamamit, meqenëse bëhet fjalë për një autorë të frytshëm me prejardhje shqiptare i cili ka lindur në Preshevë, kurse jeton në Kosovë, por me Maqedoninë atë e bashkon përfundimi i arsimit në shkollën normale “Liria” në Shkup, me ç’rast mësimet nga fusha e artit figurativ do ti mësoj nga doajenët Spase Kunovski dhe Vanço Gjorgievski, […]