“Më mirë në degë sesa i ngecur në ashensor” Miroslav Masin në Hamamit të Daut Pashës

Ju njoftojmë se ekspozita e Mirosllav Masinit me titull “Më mirë në degë sesa i ngecur në ashensor” do të hapet në objektin e Hamamit të Daut Pashës më datë 15.05.2024 në ora 20:00. Për krijimtarinë komplekse të Mirosllav Masinit, për kategoritë estetike dhe temat me interes, përcjellim disa nga qëndrimet e autorëve që iu janë referuar të njëjtës. “…nëse primitivizmi është një filozofi antiracionaliste dhe antimaterialiste, kërkim për origjinën dhe absolutet, për njerëzimin e […]

Simon Shemov “Multiverzi”

“E gjithë koha është tani”, thotë poeti dhe eseisti Alek Derven Houp, i vetëdijshëm për kompleksitetin që lind në imagjinatën poetike, e cila ushqehet me idetë për të kaluarën dhe të ardhmen nga këndvështrimi i së tashmes së paarritshme. Përjetësia është një paradoks. Përjetësia nuk është një vend fizik, por një gjendje mendore në të cilën çdo sekondë e historisë mendohet sikur të kishte ndodhur pikërisht tani. Kjo vlen pavarsisht nëse dikush është duke menduar […]

Ftesë Për Pjesëmarrje Në Konferencë Për Edukim Bashkëkohor Muzeor

Ftesë Për Pjesëmarrje Në Konferencë Për Edukim Bashkëkohor Muzeor, Galeria Nacionale e Maqedonisë së Veriut, Hamami Daut Pasha, Shkup, 30-31 maj 2023 Të nderuar, Ne jemi veçanërisht të kënaqur të ndajmë me ju dhe tu ftojmë të merrni pjesë në Konferencën për edukimin bashkëkohor muzeor, e cila do të mbahet në hamamin e Daut Pashës në Shkup më 30 dhe 31 maj 2023. Konferenca organizohet nga Galeria Nacionale e Maqedonisë së Veriut dhe organizohet në […]