Loading изложби

изложби for март 11, 2019

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

За неа – Oд колекцијата на НГМ

март 7, 2019 @ 20:00 - март 31, 2019 @ 20:00
Chifte Hamam – National Gallery of Macedonia, Bitpazarska
Skopje, MK 1000 Macedonia
+ Google Map

Изложбата - За неа / Për të / About Her  (Дела од колекцијата на НГМ кои се со тематика на приказ на жената како инспирација) Соочени со темите од историјата на уметноста каде жената е постојано присутна, од предисторијата преку антиката, хуманизмот и ренесансата, па се до модернизмот и рецентноста, во македонската и регионалната модерна и современа уметност среќаваме сцени каде жената е непресушна инспирација за уметниците. Националната галерија на Македонија по повод 8ми март […]

Повеќе »
+ Export Events