Loading изложби

изложби for мај 6, 2019

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

Костадин Танчев Динка – ретроспективно/монографската изложбa

април 24, 2019 @ 20:30 - мај 24, 2019 @ 18:00
Daut Pasha Hamam, Krushevska 1A
Skopje, 1000 Macedonia
+ Google Map

На 24.04.2019 година во 20.30 часот во објектот Даут Пашин амам ќе биде отворена ретроспективно – монографската изложба на Костадин Танчев Динка. На изложбата ќе бидат изложени негови дела од областа на графичката уметност, сликарството и графичкиот дизајн кои прават пресек на неговото повеќедецениско творештво. Костадин Танчев Динка во текот на својот повеќедецениски плоден творечки век остави значаен белег како ликовен автор и како ликовен дизајнер. На полето на применетата графика се смета за водечки […]

Повеќе »
+ Export Events