Loading изложби

изложби for мај 24, 2019

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

Костадин Танчев Динка – ретроспективно/монографската изложбa

април 24, 2019 @ 20:30 - мај 24, 2019 @ 18:00
Daut Pasha Hamam, Krushevska 1A
Skopje, 1000 Macedonia
+ Google Map

На 24.04.2019 година во 20.30 часот во објектот Даут Пашин амам ќе биде отворена ретроспективно – монографската изложба на Костадин Танчев Динка. На изложбата ќе бидат изложени негови дела од областа на графичката уметност, сликарството и графичкиот дизајн кои прават пресек на неговото повеќедецениско творештво. Костадин Танчев Динка во текот на својот повеќедецениски плоден творечки век остави значаен белег како ликовен автор и како ликовен дизајнер. На полето на применетата графика се смета за водечки […]

Повеќе »

Александар Кондев – Фото приказна: FRAUENKIRCHE-Проект во процес

мај 21, 2019 @ 20:00 - јуни 11, 2019 @ 18:00
Мала Станица – Национална Галерија На Македонија, Ул. Јордан Мијалков 18
Skopje, MK 1000 Macedonia
+ Google Map

Фото приказна: FRAUENKIRCHE - проект во процес“, 21 Мај – 11 Јуни, Мала станица Проектот „FRAUENKIRCHE - проект во процес“ ја потенцира документаристичката страна на фотографијата, но во случајов користејќи ја можноста за континуирано регистрирање на повеќегодишната обнова на катедралата FRAUENKIRCHE во Дрезден, целосно уништена за време на сојузничките бомбардирања на овој град во последните месеци на Втората светска војна. Наспроти тоа, на граѓанска иницијатива на жителите на Дрезден, во осумдесеттите години на минатиот век […]

Повеќе »
+ Export Events