Loading изложби

изложби for мај 31, 2019

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

Александар Кондев – Фото приказна: FRAUENKIRCHE-Проект во процес

мај 21, 2019 @ 20:00 - јуни 11, 2019 @ 18:00
Мала Станица – Национална Галерија На Македонија, Ул. Јордан Мијалков 18
Skopje, MK 1000 Macedonia
+ Google Map

Фото приказна: FRAUENKIRCHE - проект во процес“, 21 Мај – 11 Јуни, Мала станица Проектот „FRAUENKIRCHE - проект во процес“ ја потенцира документаристичката страна на фотографијата, но во случајов користејќи ја можноста за континуирано регистрирање на повеќегодишната обнова на катедралата FRAUENKIRCHE во Дрезден, целосно уништена за време на сојузничките бомбардирања на овој град во последните месеци на Втората светска војна. Наспроти тоа, на граѓанска иницијатива на жителите на Дрезден, во осумдесеттите години на минатиот век […]

Повеќе »
+ Export Events