Loading изложби

изложби for октомври 8, 2019

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

20:00

Изложба на Рубенс Корубин „Ателје, Радоста на сликањето“

октомври 8, 2019 @ 20:00 - ноември 3, 2019 @ 18:00

Рубенс Корубин веќе долг низ на години се наоѓа во самиот врв на современото македонско сликарство. Тој работи во повеќе медиуми (сликарство, цртеж, графика, и мозаик), а неговите дела претставуваат ретки, совршени унии помеѓу темата и начинот на експресијата. Уметноста на Корубин сведочи за исклучителна способност за прикажување на едно ретко емотивно богатство, а ги поседува и сите знаци на големо сликарско мајсторство. Еден романтичен сликар, тој е уметник кој ја искажува сопствената деликатна визија […]

Повеќе »
+ Export Events