Loading изложби

изложби for ноември 30, 2019

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица

ноември 14, 2019 @ 20:00 - ноември 30, 2019 @ 20:00
Мала Станица – Национална Галерија На Македонија, Ул. Јордан Мијалков 18
Skopje, MK 1000 Macedonia
+ Google Map

Изложбата ќе се отвори на 14 ноември, со почеток во 20 часот, во Мала станица... Во пресрет на месецот ноември, или во контекст на месецот на подигнување на свеста за машкото здравје и глобалната кампања на пуштање на мустаќи кај мажите - Movember, Националната галерија ја организира изложбата насловена „Мустаќлии“ на дела од нејзината богата колекција. Имено, оваа изложба е првото издание на проектот „Од поинаков дискурс“ кој има за цел да вклучи интелектуалци чија […]

Повеќе »
+ Export Events