Одбележување на Меѓународниот ден на лица со посебни потреби со изложба

Share Button

poster

Во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам, на 1 ви декември 2017 година (петок), во 12 30 часот ќе се отвори изложбата „Каде и да одам, повторно тебе ти се враќам“.

Националната галерија на Македонија години наназад организира различни креативни работилници преку кои учениците развиваат сензибилитет за ликовно изразување, совладуваат нови ликовни техники, развиваат социјални вештини и создаваат многу нови пријателства.

Оваа година, учениците со оштетен слух и говор од училиштето ДУЦОР ,„Партенија Зографски,“ и учениците од СУГС ,„Јоспи Броз-Тито“ работеа на керамика. Изработените творби ќе бидат претставени на изложбата со наслов „Каде и да одам, повторно тебе ти се враќам“ по повод 3-ти декември, Меѓународен ден на лицата со посебни потреби.

​Проектот е реазизиран под менторство на Маја Димитрова, едукатор а изложбата ќе може да се погледа до 5-ти декември 2017 година.

Share Button