Ана Матовска со „Related parties“ во Мала станица

На 3 јули 2014 година (четврток), со почеток во 20:30 часот, во НУ Национална галерија на Македонија, објект Мала станица, ќе биде отворена самостојна изложба на младата македонска уметничка Ана Матовска под наслов „Related parties“. Изложбата е дел од програмските активности на НУ Национална галерија на Македонија за 2014 година, а е финансирана од Министерството за култура на Република Македонија Ана Матовска е родена во Скопје, Република Македонија во 1982 година. Во 2006 година дипломирала […]