Изложбата “(По)трагите на водата”- Акварелот од колекцијата во Крива Паланка

Во Градскиот музеј- Крива Паланка, на 29-ти август, 2015 година, се отвори изложбата “(По)трагите на водата”- Акварелот од колекцијата на Национална галерија на Македонија. Директорот на Локалната установа “Градски музеј-Крива Паланка“, Драган Величковски истакна дека изложбата претставува заокружување на празнувањата во Крива Паланка по повод светецот-закрилник на градот, Св. Јоаким Осоговски, и придонес на музејот кон севкупната културна понуда во градот. – На наша радост вечерва ја отвораме изложбата со националната збирка акварели којашто е […]