Loading изложби

изложби for септември 28, 2020

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

Биљгаип Кочиштe БИГЕ – Изложба “1441“

септември 21 @ 12:00 - септември 30 @ 18:00
MKD100

На 21.9.2020 г. во 12 часот во Националната галерија, објект Чифте амам ќе биде отворена самостојна изложба на  БИЉГАИП КОЧИШТE – БИГЕ под наслов “1441“ на која авторот ќе се претстави со четириесетина дела.  Протоколот за заштита од Ковид-19 и понатаму останува задолжителен! Во текот на човечката историја, феноменот на миграција, во имигрантските или емигрантските вектори, покажал депопулација на личност, група или маса на луѓе од социјални, политички, економски и интелектуални причини. Покрај тоа, феноменот […]

Повеќе »
+ Export Events