Loading изложби

изложби for октомври 16, 2020

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

Репртоспективна изложба на Павле Кузманоски

октомври 13 @ 12:00 - октомври 23 @ 18:00

Од 13ти па се до 23ти октомври 2020 година, во објектот Чифте амам ќе се одржи ретроспективната изложба на авторот Павле Куманоски. Биографски податоци за авторот ПАВЛЕ КУЗМАНОСКИ е роден во Тетово 1959 – Завршил Школа за применети уметности во скопје, отсек сликарство во класата на Димитар Пандилов, Борко Лазески и Лазар Личеноски. 1961 – Студент на Академијата за применети уметности во Белград. 1963 – Учествувал три месеци како член на сојузна екипа (во СФРЈ) […]

Повеќе »
+ Export Events