Loading изложби

изложби for октомври 29, 2020

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

Решат Амети – 30 Години творештво

октомври 27 @ 10:00 - ноември 9 @ 18:00
|Recurring Event (See all)

An event every month that begins at 10:00am on day 27 of the month, repeating indefinitely

An event every year that begins at 10:00am on of септември, repeating indefinitely

Daut Pasha Hamam, Krushevska 1A
Skopje,1000Macedonia
+ Google Map

Со изложбата најавена за октомври 2020 година во Националната галерија, академскиот сликар Решат Амети одбележува 30 години творештво, односно 30 години од неговата прва самостојна изложба која ја договорил како студент, пред дипломирањето, а ја реализирал веднаш по дипломирањето, во 1990 година, во галеријата Киви во Виена, Австрија. Од тогаш па до денес, неговото творештво е презентирано низ целот свет, на сите континенти. Неговиот сликарски ракопис е присатен во државни и приватни колекции. Творештвото на […]

Повеќе »
+ Export Events