Loading изложби

изложби for март 30, 2021

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

Иван Велков, 90 години од раѓањето

март 4 @ 12:00 - март 31 @ 18:00
Chifte Hamam – National Gallery of Macedonia, Bitpazarska
Skopje, MK 1000 Macedonia
+ Google Map

На 4 март 2021 година (четвртотк) во НУ Национална галерија на Р.С.Македонија, објект Чифте амам ќе биде отворена Јубилејната изложба „Иван Велков, 90 години од раѓањето“. Авторки на изложбата и текстот во каталогот се Маја Чанкуловска-Михајловска и Маја Неделкоска Брзанова, виши кустоси. На изложбата ќе бидат претставени 90тина дела од сите творечки фази на Иван Велков, а истите се дел од колекциите на Националната галерија, Музејот на современата уметност, Скопје, Завод за заштита на спомениците […]

Повеќе »
+ Export Events