Loading изложби

изложби for август 19, 2022

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

Ретроспективна изложба на Димитар Кондовски во Даут пашин амам

мај 5, 2022 @ 18:00 - август 31, 2022 @ 18:00
Daut Pasha Hamam, Krushevska 1A
Skopje, 1000 Macedonia
+ Google Map
MKD100

Националната галерија ја најавува Ретроспективната изложба на Димитар Кондовски. По изминати 30 години од неговата последна средба со македонската културна јавност имаме особена чест и задоволство да го претставиме неговото творештво во објектот Даут пашин амам. ДИМИТАР КОНДОВСКИ е еден од малкумината македонски ликовни уметници чие творештво остави неизбришлив, длабок и траен белег во времето. Неговиот исклучителен творечки опус е камен-темелник врз кој се гради и доградува современата македонска ликовна уметност. Кондовски е роден во […]

Повеќе »
+ Export Events