Loading изложби

изложби for септември 9, 2023

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

Сaмостојна изложба на Димитрие Дурацовски во Чифте амам

септември 1, 2023 @ 20:00 - септември 24, 2023 @ 18:00
Chifte Hamam – National Gallery of Macedonia, Bitpazarska
Skopje, MK 1000 Macedonia
+ Google Map
MKD100

Димитрие Дурацовски, како сликар уметник, речиси четири децении не е претставен пред публиката, меѓутоа неговата особеност во ликовниот израз е предмет на анализа во повеќе студии и литература за теоријата на ликовната уметност. Творештвото на Дурацовски може да се одбележи како метафизичко и во исто време концептуално и имајќи го предвид времето во кое што почнува да твори (1973) и кога неофицијално престанува со сликарството (1987), можеме недвосмислено да кажеме дека тој е творец претеча […]

Повеќе »
+ Export Events