Изложба „Women about women“ во Мала станица

Share Button

Изложбата „Women about women“ е вовед во двегодишно истражување на практиките и териториите на уметниците на Западен Балкан. Ги обединува дваесет и пет визуелни уметници од Србија, Црна Гора, Хрватска, Словенија и С Македонија.

До сега, во период од 10-ти јануари, изложбата ги има посетено Белград, Подгорица, Самобор, Ајдовчина, за да стаса до Скопје, каде што од 14 до 30-ти мај, може да ја погледнете во Национална галерија, објект Мала станица.

Оваа изложба е дел од проектот “The Rise of women in culture in Western Balkan” кој се спроведува од Fenomena(Србија), Spes (Црна Гора), BeoArt  Contemporary(Србија), Udruga Prizma(Хрватска),  Сенсус (С.Македонија) и Локаријева галерија (Словенија).

Share Button