Отпорност – Приказни за жени кои инспирираат промени

Share Button

Наскоро

Фондацијата World Press Photo и Амбасадата на Кралството Холандија во соработка со Македонскиот центар за фотографија и Националната галерија претставуваат избор на приказни, наградени на натпреварите на World Press Photo од 2000 до 2021 година, кои ја истакнуваат отпорноста и предизвиците на жените, девојките и заедниците ширум светот.

 

WPP-Resilience-booklet-Macedonian-download

 

Оваа изложба ја афирмира посветеноста на Холандија на правата на жените и родовата еднаквост и правда, истражува како женските и родовите прашања во 21 век еволуирале и како фоторепортерството ги менувало начините на кои тие се прикажуваат. Фотографиите ја покажуваат моќта на визуелното раскажување приказни кое може да создаде меѓусебно разбирање и да влијае на нашите ставови.

 

Мултимедијален центар Мала Станица, 25.11 – 11.12.2022  

Отворање 25.11.2022 во 20 часот

Share Button