Промоција на монографијата посветена на животот и творештвото на скулпторот Анета Светиева

Промоција на монографијата посветена на животот и творештвото на скулпторот Анета Светиева во објектот Даут пашин амам, на 19 мај (петок) 2023, со поечток во 12.00 часот. Промотор е проф. д-р Небојша Вилиќ. Ликовното творештво на Анета Светиева Слоевитоста на животот и комплексноста на творештвото на Анета Светиева, вкрстување на нејзините животни тешко проодливи патишта и ситуации со нејзиното дело, колку и да го отежнуваат нивното ткаење, беа и нејзината единствена вистинска патека кон духовната […]