Изложба на Илија Кавкалески со наслов “Акварели”

Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица на 5 јуни 2014 година (четврток) во 19:30 часот ќе се отвори изложба на Илија Кавкалески со наслов Акварели. Илија Кавкалески – Кавкале целиот живот создава дела во кои се вткаени неговите емоционални чувства. Уметност искрена и чиста, ослободена од секаква филозофија. Станува збор за визуелизирана чувственост која се спротиставува на деструктивноста и дехуманизацијата на цивилизацијата на векот кој штотуку одмина. Опседнат од природната убавина овозможува да […]