Завршна изложба на инклузивниот проект “Замисли желба”

На 14 ти декември 2022 (среда), во 13 часот во просториите на Чифте амам заокружуваме инклузивен проект и Ве каниме да бидете дел од нашата приказна насловена „Замисли желба“ Во годината што изминува и која полека си ги пакува куферите со сите наши достигнувања станавме посигурни и поискусни во она што го работиме, но и посвесни и поодговорни за Светот околу нас.   Едукативното одделение на Националната галерија изминатиов период организираше креативни работилници со тема […]

Замисли желба

Националната галерија на Македонија на крајот од годината во месеците октомври и ноември го реализира проектот под наслов „ Замисли желба“. Станува збор за креативни работилници за изработка на лампиони и други декорации од мали парчиња текстил кои се остатоци од кроење или се неупотребливи од други причини. Материјалите за изработка на лампионите како и други помошни материјали, овој пат беа донирани од модната куќа „Бела“. Истите се реупотребуваат, редизајнираат и се претвораат во оригинални […]