Loading изложби

изложби for септември 2, 2019

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

„Неименуваното е одговор“ Групна изложба

јуни 26, 2019 @ 20:00 - септември 20, 2019 @ 20:00
Daut Pasha Hamam, Krushevska 1A
Skopje,1000Macedonia
+ Google Map

Живееме во време во кое изборот и начинот на кој се прикажува минатото е од клучно значење за демократизацијата на современото општество. Историјата е колективна меморија која му дава смисла на нашето политичко постоење и делување. Дали нашите животни и професионални заложби ќе ги водиме во потенцирање на јавното, заедничкото и развојот или кон сè поголема индивидуализација и раст, типична за денешниот глобален капитализам, зависи и од тоа и како го вреднуваме минатото и од […]

Повеќе »
+ Export Events