Loading изложби

« Сите изложби

  • This event has passed.

„Неименуваното е одговор“ Групна изложба

јуни 26, 2019 @ 20:00 - септември 20, 2019 @ 20:00

Share Button
Живееме во време во кое изборот и начинот на кој се прикажува минатото е од клучно значење за демократизацијата на современото општество. Историјата е колективна меморија која му дава смисла на нашето политичко постоење и делување. Дали нашите животни и професионални заложби ќе ги водиме во потенцирање на јавното, заедничкото и развојот или кон сè поголема индивидуализација и раст, типична за денешниот глобален капитализам, зависи и од тоа и како го вреднуваме минатото и од каде тргнуваме за да ја креираме историјата…

НЕИМЕНУВАНОТО Е ОДГОВОР
Кураторка: ИВАНА ВАСЕВА

Дата и локација: 26 јуни – 20 септември, 2019 год.
ДАУТ ПАШИН АМАМ
Отворање: 26 ЈУНИ, 2019 год. (среда)/ 20 часот

Со:
МУЗЕЈОТ НА АМЕРИКАНСКА УМЕТНОСТ ВО БЕРЛИН ВО СОРАБОТКА СО ВАЛТЕР БЕНЈАМИН
ЕЛИ ГА (Њујорк/Стокхолм)
АДРИАН ПАЦИ (Скадар/ Милано)
ДОПЛГЕНГЕР (Белград)
ОЛИВЕР МУСОВИЌ (Скопје)
ФИЛИП ЈОВАНОВСКИ (Битола/ Скопје)

Дизајнер:
Борис Шемов

Share Button

Информации

Почеток:
јуни 26, 2019 @ 20:00
Крај:
септември 20, 2019 @ 20:00
Event Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/363675444269327

Локација

Daut Pasha Hamam
Krushevska 1A
Skopje, 1000 Macedonia
+ Google Map