Loading изложби

« Сите изложби

  • This event has passed.

Проект „Магла“ во Мала станица

јуни 13, 2019 @ 20:00 - јули 11, 2019 @ 20:00

Share Button

Проектот „Магла“ е кураторски проект на Ави Лубин, куратор од Израел, во кој учествуваат уметниците: Алберт Алгаер, Газмент Ејупи, Фатмир Мустафа, Луан Бајрактари и Дритон Селмани.

Оваа изложба која е насловена Магла, по првото искуство на кураторот Лубин со Косово, т.е. со маглата на аеродромот кој го отежнал слетувањето, има за цел да одговори на неколку дискурси и тоа: Што значи да се биде делумно признаена држава како што е Косово? Што значи да се биде подрачје во спорот? Кураторот пред себе го имал и фактот што токму неговиот роден Израел е една од земјите кои не го признале Косово за независна држава. Сите овие автори на различен начин, со различен медиум и пристап кон темата го проблематизираат аспектот на себеидентификацијата.

Магла, кураторски проект на Ави Лубин, проект на Националната галерија на Косово, ко-куратор Ана Франговска, 11 Јуни – 11 Јули, Мала станица

Share Button

Информации

Почеток:
јуни 13, 2019 @ 20:00
Крај:
јули 11, 2019 @ 20:00
Event Tags:
, , , , ,

Локација

Мала Станица – Национална Галерија На Македонија
Ул. Јордан Мијалков 18
Skopje, MK 1000 Macedonia
+ Google Map
Тел.
+389(0) 2 3126-856
Website:
https://nationalgallery.mk