Loading изложби

изложби for септември 1, 2019

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

„Неименуваното е одговор“ Групна изложба

јуни 26, 2019 @ 20:00 - септември 20, 2019 @ 20:00
Daut Pasha Hamam, Krushevska 1A
Skopje,1000Macedonia
+ Google Map

Живееме во време во кое изборот и начинот на кој се прикажува минатото е од клучно значење за демократизацијата на современото општество. Историјата е колективна меморија која му дава смисла на нашето политичко постоење и делување. Дали нашите животни и професионални заложби ќе ги водиме во потенцирање на јавното, заедничкото и развојот или кон сè поголема индивидуализација и раст, типична за денешниот глобален капитализам, зависи и од тоа и како го вреднуваме минатото и од […]

Повеќе »

Изложба на Мифтар Мемети

август 26, 2019 @ 20:00 - септември 1, 2019 @ 18:00

Во чест на 550 години од раѓањето на Скендербег. Во тек се подготовките на изложбата на Мифтар Мемети која според планираното треба да се одржи во мај, во објектот Чифте амам. Станува збор за најновиот проект на Мифтар Мемети кој опфаќа 4 тематски целини на кои авторот работел веќе подолого време, односно му ги посветил последните 10 години од неговото творештво. Овој негов 10 годишен труд инспириран од албанската историја и култура токму по повод […]

Повеќе »
+ Export Events