Loading изложби

изложби for јуни 27, 2021

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

Изложба „Merry-go-round“ на Олег Кулик

јуни 22 @ 20:00 - јули 15 @ 18:00

Националната галерија со особено задоволство го најавува својот следен проект, изложбата „Merry-go-round“ на Олег Кулик, која ќе сеотвори на 22 јуни во 20.00 часот, во мултимедијалниот центар Мала станица. На изложбата во Мала станица ќе бидат претставени неговите антологиски акции од 90-тите години на минатиот век и познатите амблематски изведби од сериите Бесно куче, Јас ја касам Америка, Америка ме каса мене, Ја сакам Европа, а таа не ми ја возвраќа љубовта, фото колажи од […]

Повеќе »
+ Export Events