Loading изложби

« Сите изложби

Јубилејна изложба на Димче Коцо во Чифте амам

јуни 23 @ 20:00 - август 31 @ 18:00

MKD100
Share Button

Ве известуваме дека на 23 јуни 2021 година (среда), во 20 часот, во објектот Чифте амам во срцето на страта скопска чаршија, ќе се отвори Јубилејната изложбата – 110 Години од раѓањето на македонскиот историчар на уметност и ликовен уметник Димче Коцо.

На изложбата ке бидат презентирани стотина дела на Димче Коцо (таписерии, масла, акварели, цртежи и скулптури).
Голем број дела се наоѓаат во Националната галерија на Македонија, во Музејот на современата уметност во Скопје, во МАНУ, како и во потесното семејство на Димче Коцо.

Димче Коцо (1910 – 2020), Јубилеј 110 години од раѓање, Чифте амам, 2021
Организација на изложбата: Славица Алексоска, Маја Чанкуловска-Михајловска, Маја Неделкоска Брзанова, виши кустоси
Авторски текстови во каталогот: Славица Алексоска, Маја Неделкоска Брзанова, Маја Чанкуловска-Михајловска, Александар Ристевски.
Share Button

Информации

Почеток:
јуни 23 @ 20:00
Крај:
август 31 @ 18:00
Cost:
MKD100

Локација

Chifte Hamam – National Gallery of Macedonia
Bitpazarska
Skopje,MK1000Macedonia
+ Google Map
Тел.
+389(0) 2 3227-986