Loading изложби

изложби for јули 3, 2021

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

Изложба „Merry-go-round“ на Олег Кулик

јуни 22 @ 20:00 - јули 15 @ 18:00

Националната галерија со особено задоволство го најавува својот следен проект, изложбата „Merry-go-round“ на Олег Кулик, која ќе сеотвори на 22 јуни во 20.00 часот, во мултимедијалниот центар Мала станица. На изложбата во Мала станица ќе бидат претставени неговите антологиски акции од 90-тите години на минатиот век и познатите амблематски изведби од сериите Бесно куче, Јас ја касам Америка, Америка ме каса мене, Ја сакам Европа, а таа не ми ја возвраќа љубовта, фото колажи од […]

Повеќе »

Јубилејна изложба на Димче Коцо во Чифте амам

јуни 23 @ 20:00 - август 31 @ 18:00
MKD100

Ве известуваме дека на 23 јуни 2021 година (среда), во 20 часот, во објектот Чифте амам во срцето на страта скопска чаршија, ќе се отвори Јубилејната изложбата – 110 Години од раѓањето на македонскиот историчар на уметност и ликовен уметник Димче Коцо. На изложбата ке бидат презентирани стотина дела на Димче Коцо (таписерии, масла, акварели, цртежи и скулптури). Голем број дела се наоѓаат во Националната галерија на Македонија, во Музејот на современата уметност во Скопје, […]

Повеќе »
+ Export Events