Loading изложби

изложби for ноември 15, 2022

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

20:00

Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба

ноември 15 @ 20:00 - декември 14 @ 18:00
Chifte Hamam – National Gallery of Macedonia, Bitpazarska
Skopje, MK 1000 Macedonia
+ Google Map
MKD100

Теофил Шулајковски – Тофе е роден во Дебар на 12.8.1934 година. Завршил Училиште за применета уметност, Педагошка Академија и Филозофски факултет во Скопје. Во текот на својот живот оставрил голем број на студиски престојувања во: Франција, Грција, Германија, Италија (стипендија на Фондацијата Моша Пијаде). Бил член на Друштвото на ликовните уметници на Македонија од 1966 година. Починал во Скопје на 21.11.2009 година. Неговите дела денес се наоѓаат во приватни и јавни збирки не само во […]

Повеќе »
+ Export Events