(фото) Отворена изложбата “Есен” од уметницата Афердита Кики во Софија

Share Button

Синоќа во Културно-информативниот Центар на Р. Македонија во Софија беше отворена изложбата “Есен” од уметницата Афердита Кики.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Авторката се претстави сo асамблажи и колажи oд својот најнов творечки опус. Ова беше нејзино прво претставување пред бројна публика во главниот град на Бугарија, а нејзиното гостување поддржано од Министерството за култура на Р. Македонија и остварено во соработка на КИЦ на Р. Македонија во Софија и Националната галерија на Македонија.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Изложбата ја отворија директорот на македонскиот центар Васко Шутаров, директорката на Националната галерија на Македонија Халиде Палоши и кураторот на изложбата Љупчо Маленков.

За 26 Септември, КИЦ на Р. Македонија најавува отворање на изложба на скулпторот Жарко Башески во галеријата “Париз/Москва” а на 3 Октомври изложбата “Моми”-и двете во соработка со Музејот на современа уметност во Скопје.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Share Button